Dušené hovězí maso s mrkví
Suroviny
- 500 ml Víno červené
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.25 ks Celer bulvový
- 6 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí libové
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Krupky trhané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 900.2 mg
- Vláknina 14138.1 mg
- Vitamín A 14138.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 250 stupňů předehřejeme troubu. Do hrnce dáme mrkev, česnek a celer, zalijeme 2 lžícemi oleje a promícháme.
-
2
15 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Rozpálíme zbylý olej ve velké pánvi. Přidáme třetinu masa a 8 minut smažíme.
-
4
Maso vyndáme a dáme stranou. Zbylé maso osmažíme ve dvou várkách. Poté vrátíme maso do pánve, přidáme zeleninu, koření, víno, vývar, krupky a zrnka pepře.
-
5
Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
-
6
Částečně přiklopené maso dusíme 150 minut, dokud není měkké. Občas zkontrolujeme a přilijeme vývar nebo vodu dle potřeby.
-
7
Před podáváním vyndáme koření.