Dušené hovězí maso s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Víno červené
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí libové
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 900.2 mg
  • Vláknina 14138.1 mg
  • Vitamín A 14138.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 250 stupňů předehřejeme troubu. Do hrnce dáme mrkev, česnek a celer, zalijeme 2 lžícemi oleje a promícháme.

  • 2

    15 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Rozpálíme zbylý olej ve velké pánvi. Přidáme třetinu masa a 8 minut smažíme.

  • 4

    Maso vyndáme a dáme stranou. Zbylé maso osmažíme ve dvou várkách. Poté vrátíme maso do pánve, přidáme zeleninu, koření, víno, vývar, krupky a zrnka pepře.

  • 5

    Osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

  • 6

    Částečně přiklopené maso dusíme 150 minut, dokud není měkké. Občas zkontrolujeme a přilijeme vývar nebo vodu dle potřeby.

  • 7

    Před podáváním vyndáme koření.

Komentáře k receptu