Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 55 g Olivy černé
- 455 g Maso mleté - mix
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 200 ml Víno červené
- 285 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 34 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 296.3 mg
- Vláknina 2993.8 mg
- Vitamín A 2993.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
-
2
Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
-
3
Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
-
4
V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
-
5
Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
-
6
Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
-
7
Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.