Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 55 g Olivy černé
  • 455 g Maso mleté - mix
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 200 ml Víno červené
  • 285 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 296.3 mg
  • Vláknina 2993.8 mg
  • Vitamín A 2993.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.

  • 2

    Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.

  • 3

    Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.

  • 4

    V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.

  • 5

    Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.

  • 6

    Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.

  • 7

    Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.

Komentáře k receptu