Okurky po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 337.1 mg
- Vláknina 2699.8 mg
- Vitamín A 2699.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané okurky zbavíme jader, nakrájíme je na malé kostičky a v osolené vodě povaříme asi 6 minut.
-
2
Vodu ocedíme, okurky vložíme na pánev na polovinu másla a osmahneme. Přendáme je na mísu a posypeme natvrdo vařenými, nasekanými vejci a opepříme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nastrouhanou střídku z veky a osmažíme dorůžova. Střídkou posypeme směs na míse.
-
4
Nakonec hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.