Okurky po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 700 g Okurky
  • 100 g Veka
  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 337.1 mg
  • Vláknina 2699.8 mg
  • Vitamín A 2699.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky zbavíme jader, nakrájíme je na malé kostičky a v osolené vodě povaříme asi 6 minut.

  • 2

    Vodu ocedíme, okurky vložíme na pánev na polovinu másla a osmahneme. Přendáme je na mísu a posypeme natvrdo vařenými, nasekanými vejci a opepříme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nastrouhanou střídku z veky a osmažíme dorůžova. Střídkou posypeme směs na míse.

  • 4

    Nakonec hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu