Mrkvový salát se sýrem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 186 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 463.6 mg
- Vláknina 15970 mg
- Vitamín A 15970 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev krátce ovaříme a potom ji nakrájíme na nudličky. Stejně tak celer.
-
2
Jablka oloupeme, nakrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekané ořechy, na nudličky nakrájený sýr a vše spojíme jogurtem ochuceným solí, cukrem a citronovou šťávou.
-
3
Salát podáváme jako studený předkrm.