Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 56.4 mg
- Draslík 337.6 mg
- Vláknina 2251.8 mg
- Vitamín A 2251.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.
-
2
Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.
-
3
Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.
-
4
Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.
-
5
Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.
-
6
Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.
-
7
Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.