Směs ryb a plodů moře
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 55 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 kg Treska aljašská
- 0.5 kg Mořské plody mix
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 3 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 619.1 mg
- Vláknina 4806.8 mg
- Vitamín A 4806.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli, pórek, česnek a doměkka smažíme.Přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, petrželku, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a 20 minut dusíme pod poklicí.
-
2
Vložíme do hrnce tužší rybí maso a 5 minut povaříme. Přidáme jemnější rybu a plody moře.
-
3
Vaříme 7 minut pod poklicí, dokud není maso měkké a skořápky plodů moře se neotevřou.
-
4
Škeble, které se neotevřely, vyhodíme.
-
5
Podáváme ozdobené oreganem.