Lahůdková paštika ze zvěřiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Játra husí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Srnčí plec
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 0.125 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2375 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 2011 mg
  • Bílkoviny 217 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 2361.7 mg
  • Draslík 2884.5 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 4.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 118.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě třetiny masa upečeme na másle.

  • 2

    Necháme vychladnout a umeleme se zbytkem syrového masa, játry, slaninou, houskou namočenou do mléka a vymačkanou.

  • 3

    Jemně umletou směs smícháme se žloutky, žampiónem pokrájeným na drobno vínem nebo rumem, solí a dle chuti paštikovým kořením.

  • 4

    Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí zakryjeme slaninou, přiklopíme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.

  • 5

    Necháme vychladnout a nakrájíme.

  • 6

Komentáře k receptu