Lahůdková paštika ze zvěřiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2375 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 135 g
- Sodík 2011 mg
- Bílkoviny 217 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 2361.7 mg
- Draslík 2884.5 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 4.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 118.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě třetiny masa upečeme na másle.
-
2
Necháme vychladnout a umeleme se zbytkem syrového masa, játry, slaninou, houskou namočenou do mléka a vymačkanou.
-
3
Jemně umletou směs smícháme se žloutky, žampiónem pokrájeným na drobno vínem nebo rumem, solí a dle chuti paštikovým kořením.
-
4
Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí zakryjeme slaninou, přiklopíme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.
-
5
Necháme vychladnout a nakrájíme.
-
6