Salát z červené řepy s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Červená řepa
  • 150 g Jogurt bílý
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 626.9 mg
  • Vláknina 12713 mg
  • Vitamín A 12713 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou červenou řepu nastrouháme, přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a mírně osladíme.

  • 2

    Do salátu vmícháme rozkvedlaný jogurt (nebo kefírové mléko).

  • 3

    Podáváme k masitým a luštěninovým pokrmům.

Komentáře k receptu