Salát z červené řepy s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 2 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 626.9 mg
- Vláknina 12713 mg
- Vitamín A 12713 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou červenou řepu nastrouháme, přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a mírně osladíme.
-
2
Do salátu vmícháme rozkvedlaný jogurt (nebo kefírové mléko).
-
3
Podáváme k masitým a luštěninovým pokrmům.