Bramborák s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 300 g Zelí kysané
  • 200 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 1017.8 mg
  • Vláknina 12985 mg
  • Vitamín A 12985 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Do těsta přidáme nadrobno překrájené zelí a dobře promícháme.

  • 3

    Na vymaštěné pánvi pečeme tenké placky a během pečení je obracíme tak, aby byly po obou stranách upečené dorůžova.

Komentáře k receptu