Paštika ze zajíce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Vepřový bok
  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Játra vepřová
  • 250 g Zaječí maso
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 173.1 mg
  • Draslík 354 mg
  • Vláknina 566.7 mg
  • Vitamín A 566.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové koření.

  • 2

    Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí, povrch pokryjeme slaninou, uzavřeme nebo zakryjeme alobalem.

  • 3

    V troubě vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Necháme vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu