Kambala se slanou hořčičnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1241 mg
- Bílkoviny 126 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 428.8 mg
- Draslík 2022.6 mg
- Vláknina 2198.8 mg
- Vitamín A 2198.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kambaly naporcujeme na 8 filetů a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem. Maso ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
-
2
Smetanu ušleháme, vmícháme hořčičná semínka, špetku soli a lžíci nasekané petrželky. Poté zlehka zamícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
-
3
Vzniklou hořčičnou pěnou potřeme ryby a pečeme 6-8min v troubě předehřáté na 240-250C. Nakonec je ještě 1min zapečeme pod rozpáleným grilem.
-
4
Špenátové listy potřeme olejem, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, poklademe na ně horké filety a ihned podáváme.