Tuňák na niceský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 1411.2 mg
- Vláknina 15950.8 mg
- Vitamín A 15950.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Doměkka uvaříme fazole v osolené vodě. Slijeme, opláchneme ve studené vodě a dáme stranou.
-
2
Steaky z tuňáka potřeme z obou stran olejem a okořeníme.
-
3
Rozpálíme v pánvi olej a zprudka steaky z obou stran osmažíme.
-
4
Zmírníme teplotu a 2 minuty z obou stran smažíme, dokud nezhnědne.
-
5
Dáme stranou.
-
6
Na zbytku oleje smažíme minutu kapii, přidáme fazole, rozpůlená cherry rajčata a olivy a necháme prohřát.
-
7
Odstavíme a zalijeme zeleninu octem.
-
8
Podáváme steaky se zeleninovou směsí, ozdobené petrželkou.