Vepřové maso ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 41 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 150.5 mg
- Draslík 765.3 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme máslo v pánvi a když začne pěnit.
-
2
Přidáme nakrájené maso a 2 minuty osmahneme z každé strany.
-
3
Pokapeme maso limetkovou šťávou, vyndáme z pánve a uchováme teplé.
-
4
Přilijeme do pánve víno, přivedeme k varu a necháme částečně odpařit, aby se vytvořila hustší omáčka.
-
5
Zahustíme marantovým škrobem, jeli třeba.