Těstoviny s vepřovým masem po italsku
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 600 g Vepřová kýta
- 255 g Těstoviny Fettuccine
- 2 ks Anglická slanina
- 1 ks Lilek
- 1 ks Pórek
- 1 ks Žampiony - sterilované
- 2 ks Chilli omáčka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 34 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 89.7 mg
- Draslík 1072.8 mg
- Vláknina 12461.2 mg
- Vitamín A 12461.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozčtvrtíme lilek, posolíme a necháme hodinu odstát. Osušíme, osmahneme a vyndáme z pánve.
-
2
Na mírném ohni osmahneme nakrájený pórek a česnek.
-
3
Přidáme čili omáčku, rajčatový protlak a rajčata a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájenou slaninu, houby a bazalku.
-
4
Uvaříme v osolené vodě těstoviny a slijeme.
-
5
Maso nakrájíme na kostičky, osmažíme v teflonové pánvi a přimícháme k zelenině.
-
6
Promícháme těstoviny s masovou směsí a ochutíme pepřem.