Slepice v rajčatové šťávě s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 58 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 122 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 394.3 mg
- Draslík 1534.3 mg
- Vláknina 3342.5 mg
- Vitamín A 3342.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme česnek utřený se solí, omyté čtvrtky slepice, namočené a překrájené houby, rajčatovou šťávu a vodu. Dusíme doměkka.
-
2
Když je maso měkké, zaprášíme základ moukou a po zasmahnutí podlijeme trochou vody. Krátce podusíme.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami.