Slepice v rajčatové šťávě s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Houby sušené
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 122 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 394.3 mg
  • Draslík 1534.3 mg
  • Vláknina 3342.5 mg
  • Vitamín A 3342.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme česnek utřený se solí, omyté čtvrtky slepice, namočené a překrájené houby, rajčatovou šťávu a vodu. Dusíme doměkka.

  • 2

    Když je maso měkké, zaprášíme základ moukou a po zasmahnutí podlijeme trochou vody. Krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu