Kuře po plzeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1148 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 342.8 mg
  • Draslík 896.9 mg
  • Vláknina 1444.8 mg
  • Vitamín A 1444.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozpůlíme, osolíme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle dozlatova a přidáme půlky kuřete. Opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme žemlí namočenou v pivě, provaříme a procedíme na kuře. Nakonec přidáme rozinky a vše podusíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu