Aspik z růžového vína s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 119.8 mg
- Vláknina 1675 mg
- Vitamín A 1675 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.
-
2
Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.
-
3
Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.
-
4
Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.
-
5
Podáváme studené.