Rizoto s vepřovým masem a houbami
Suroviny
- 225 g Vepřové maso libové
- 510 g Houby čerstvé
- 55 g Máslo čerstvé
- 250 ml Víno bílé
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.25 l Vývar drůbeží
- 1.5 hrnek Rýže loupaná
- 0.5 hrnek Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1328 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 807.8 mg
- Vláknina 12758.7 mg
- Vitamín A 12758.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1477.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme, přidáme rýži a smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže.
-
2
Horký vývar přiléváme po malých částech, promícháme a 20 minut vaříme. Rýže musí mít krémovou konzistenci.
-
3
Přidáme vepřové nakrájené maso, houby, smetanu, parmazán, papriku a petrželku.
-
4
Před podáváním rizoto dochutíme solí, pepřem a 3 minuty necháme odstát.