Kuřecí frikasé s octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1573 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 546 mg
  • Vláknina 284.5 mg
  • Vitamín A 284.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebytečného tuku zbavíme stehení řízky, rozdělíme na 4 kusy a mírně osolíme.

  • 2

    Olej rozpálíme ve velké pánvi a ze všech stran maso osmažíme. Opepříme, dáme na talíř a udržujeme teplé.

  • 3

    V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme česnek, rozmarýn a sardele a smažíme, dokud nezačnou vonět.

  • 4

    Přidáme kuřecí maso, promícháme a zalijeme vinným octem.

  • 5

    Vaříme, dokud není maso hotové.

  • 6

    Pokud začne omáčka moc houstnout, přidáme trochu vody.

Komentáře k receptu