Kuřecí frikasé s octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1573 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 170.2 mg
- Draslík 546 mg
- Vláknina 284.5 mg
- Vitamín A 284.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebytečného tuku zbavíme stehení řízky, rozdělíme na 4 kusy a mírně osolíme.
-
2
Olej rozpálíme ve velké pánvi a ze všech stran maso osmažíme. Opepříme, dáme na talíř a udržujeme teplé.
-
3
V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme česnek, rozmarýn a sardele a smažíme, dokud nezačnou vonět.
-
4
Přidáme kuřecí maso, promícháme a zalijeme vinným octem.
-
5
Vaříme, dokud není maso hotové.
-
6
Pokud začne omáčka moc houstnout, přidáme trochu vody.