Kuře na víně
Suroviny
- 1500 g Kuře
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 8 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Hroznové víno
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 191.5 mg
- Draslík 612.4 mg
- Vláknina 1271.5 mg
- Vitamín A 1271.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme.
-
2
Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno.
-
3
5 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
-
4
Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme.
-
5
Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé.
-
6
Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
-
7
Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí.