Kuře na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Hroznové víno
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 612.4 mg
  • Vláknina 1271.5 mg
  • Vitamín A 1271.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme.

  • 2

    Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno.

  • 3

    5 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké.

  • 4

    Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme.

  • 5

    Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé.

  • 6

    Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.

  • 7

    Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí.

Komentáře k receptu