Křepelky na portugalský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 460.9 mg
- Vláknina 6368.6 mg
- Vitamín A 6368.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme.
-
2
Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů.
-
3
Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme.
-
4
Do hotové rýže přidáme zbytek másla.
-
5
Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži.
-
6
Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami.