Vepřové plátky s houbovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Houby čerstvé
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Majolka
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Vepřová plec
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 489 mg
- Vláknina 5655.3 mg
- Vitamín A 5655.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.
-
2
Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.
-
3
Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.
-
4
Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.
-
5
Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.
-
6
Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
-
7
Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.