Italské grilované kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3111 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 231 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 238 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 956.3 mg
- Draslík 2587.6 mg
- Vláknina 8245.8 mg
- Vitamín A 8245.8 mg
- Vitamín B6 4.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrudníkem dolů položíme kuřata a podél páteře přeřízneme na polovinu.
-
2
Ostrým nožem rozlomíme prsní kost, klouby křidélek a stehen mírně nařízneme a kuřata zploštíme.
-
3
Obrátíme je a vnitřek stlačíme. Odstraníme tuk a odstraníme konce křidélek.
-
4
Připravíme marinádu - olej, pepř, rozmarýn a citr.šťáva a 4 hodiny maso marinujeme.
-
5
Kuřata položíme na olejem potřený gril, strana pokrytá kůží směřuje dolů.
-
6
Po 15 minutách obrátíme. Potíráme a obracíme.
-
7
Hodinu grilujeme.
-
8
Osolíme, opepříme a podáváme ozdobená plátky citrónu, s bramborami pečenými ve slupce.