Renetový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 230 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 239 mg
  • Vláknina 5683 mg
  • Vitamín A 5683 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.

  • 2

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.

  • 3

    Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.

  • 4

    Před podáváním necháme dort vychladnout.

Komentáře k receptu