Renetový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 19 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 115.8 mg
- Draslík 239 mg
- Vláknina 5683 mg
- Vitamín A 5683 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.
-
2
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.
-
3
Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.
-
4
Před podáváním necháme dort vychladnout.