Pepřový biftek se salsou z červené cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1008.3 mg
- Vláknina 3767 mg
- Vitamín A 3767 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata zalijeme v míse horkou vodou a po 30 vteřinách je slijeme a odstraníme slupky a semínka a nasekáme najemno.
-
2
Dáme je do mísy s rajčatovou šťávou, lžící oleje, nakrájenou červenou cibulí, křenem, petrželkou, pepřem a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odpočinout.
-
3
Předehřejeme gril.
-
4
Roztlučeme zrnka pepře.
-
5
Maso nakrájíme na bifteky, potřeme zbytkem oleje po všech stranách a posypeme roztlučeným pepřem.
-
6
Bifteky položíme na grilovací mřížku a po každé straně grilujeme 5 minut.
-
7
Podáváme se salsou z červené cibule a ozdobíme petrželkou.