Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou
Suroviny
- 350 g Jehněčí maso
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Víno červené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citronová šťáva
- 16 ks Žampiony - sterilované
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 18 g
- Sodík 7064 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 2473.6 mg
- Vláknina 81659.2 mg
- Vitamín A 81659.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 845.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.
-
2
Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.
-
3
Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.
-
4
Uchováme marinádu.
-
5
Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.
-
6
Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.
-
7
Podáváme s čili omáčkou.