Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jehněčí maso
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 16 ks Žampiony - sterilované
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 7064 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 2473.6 mg
  • Vláknina 81659.2 mg
  • Vitamín A 81659.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 845.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.

  • 2

    Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.

  • 3

    Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.

  • 4

    Uchováme marinádu.

  • 5

    Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.

  • 6

    Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.

  • 7

    Podáváme s čili omáčkou.

Komentáře k receptu