Palačinky s omáčkou z lesního ovoce
Suroviny
- 110 g Cukr krupice
- 60 g Maliny
- 60 g Borůvky
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 60 g Ostružiny
- 30 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Likér třešňový
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 13 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 174 mg
- Vláknina 8858.8 mg
- Vitamín A 8858.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto nasypeme do mísy mouku, špetku soli, přidáme rozšlehaná vejce a 1/3 mléka. Prošleháme metlou, poté přilijeme zbytek mléka, rozpuštěné máslo a promícháme. Zakryté necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
-
2
Na teflonové pánvi rozpustíme kousek másla, vlijeme část těsta a palačinku smažíme 2-3min. Stejně připravíme zbytek palačinek.
-
3
Zatímco těstíčo odpočívá, necháme ovoce macerovat v třešňovém likéru. V teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, šťávu vylisovanou z půlky citronu, marinované ovoce a za stálého míchání vaříme cca 5min.
-
4
Palačinky naaranžujeme na dezertní talířky, ozdobíme omáčkou, kopečkem zmrzliny a ihned podáváme.