Rizoto s mořskými plody a brokolicí
Suroviny
- 225 g Rýže loupaná
- 225 g Žampiony - sterilované
- 225 g Brokolice
- 400 g Mořské plody mix
- 500 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Víno bílé
- 6 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 7 g
- Sodík 856 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 777.4 mg
- Vláknina 16980.2 mg
- Vitamín A 16980.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.
-
2
V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.
-
3
Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.
-
4
Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.
-
5
3 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.