Rizoto s mořskými plody a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rýže loupaná
  • 225 g Žampiony - sterilované
  • 225 g Brokolice
  • 400 g Mořské plody mix
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Víno bílé
  • 6 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 777.4 mg
  • Vláknina 16980.2 mg
  • Vitamín A 16980.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.

  • 2

    V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.

  • 3

    Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.

  • 4

    Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.

  • 5

    3 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.

Komentáře k receptu