Krokety se zeleným krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 270 g Cuketa
  • 40 g Sýr Scamorza
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 94.6 mg
  • Draslík 614.9 mg
  • Vláknina 6760.3 mg
  • Vitamín A 6760.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, oloupeme, rozmačkáme a přidáme lžíci strouhaného parmazánu, žloutek, sůl a pepř.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty utvoříme tvořítkem na zmrzlinu 12 kuliček. Dovnitř každé vložíme kostičku scamorzy, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krátce osmažíme na části rozpáleného oleje.

  • 3

    Cukety nakrájíme na kostičky a na zbylém rozehřátém oleji restujeme asi 20min. Ochutíme solí, přidáme chilli papričku, svazek petrželky a vše rozmixujeme s octem a 70ml vody.

  • 4

    Krém rozdělíme do misek, vložíme krokety a ihned podáváme.

Komentáře k receptu