Krokety se zeleným krémem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 270 g Cuketa
- 40 g Sýr Scamorza
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 94.6 mg
- Draslík 614.9 mg
- Vláknina 6760.3 mg
- Vitamín A 6760.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, oloupeme, rozmačkáme a přidáme lžíci strouhaného parmazánu, žloutek, sůl a pepř.
-
2
Ze vzniklé hmoty utvoříme tvořítkem na zmrzlinu 12 kuliček. Dovnitř každé vložíme kostičku scamorzy, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krátce osmažíme na části rozpáleného oleje.
-
3
Cukety nakrájíme na kostičky a na zbylém rozehřátém oleji restujeme asi 20min. Ochutíme solí, přidáme chilli papričku, svazek petrželky a vše rozmixujeme s octem a 70ml vody.
-
4
Krém rozdělíme do misek, vložíme krokety a ihned podáváme.