Okoun s piniovými ořechy
Suroviny
- 75 g Hrozinky
- 60 g Oříšky piniové
- 125 ml Olej olivový
- 180 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Okoun - filety
- 5 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 29 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 233.9 mg
- Vláknina 4393 mg
- Vitamín A 4393 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 4 proužky nařežeme každý filet a poprášíme moukou.
-
2
V pánvi rozpálíme polovinu oleje a z obou stran osmahneme osolené filety. Dáme je na mísu a opepříme.
-
3
Přilijeme do pánve zbylý olej a kolečka cibule smažíme 8 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.
-
4
Posypeme filety cibulí, sultánkami a piniovými semínky.
-
5
Zylé suroviny smícháme a nalijeme na filety.
-
6
Necháme marinovat, dokud nevychladnou, poté zakryjeme a dáme do lednice.