Okoun s piniovými ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Hrozinky
  • 60 g Oříšky piniové
  • 125 ml Olej olivový
  • 180 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Okoun - filety
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 233.9 mg
  • Vláknina 4393 mg
  • Vitamín A 4393 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 4 proužky nařežeme každý filet a poprášíme moukou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme polovinu oleje a z obou stran osmahneme osolené filety. Dáme je na mísu a opepříme.

  • 3

    Přilijeme do pánve zbylý olej a kolečka cibule smažíme 8 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.

  • 4

    Posypeme filety cibulí, sultánkami a piniovými semínky.

  • 5

    Zylé suroviny smícháme a nalijeme na filety.

  • 6

    Necháme marinovat, dokud nevychladnou, poté zakryjeme a dáme do lednice.

Komentáře k receptu