Sekaná srnčí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 59 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 418.4 mg
- Draslík 733.3 mg
- Vláknina 905.5 mg
- Vitamín A 905.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle namočíme a vymačkáme.
-
2
Srnčí maso odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
-
3
K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
-
4
Na části sádla podusíme do skelnata drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
-
5
Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
-
6
Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.