Provensálské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 40 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 670 mg
- Vláknina 1622.2 mg
- Vitamín A 1622.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 10 kousků nakrájíme kuře a porce mírně osolíme.
-
2
Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přilijeme víno, přidáme česnek, olivy, rajčata, polovinu bazalky, osolíme a opepříme.
-
3
Dusíme 20 minut pod pokličkou, dokud maso není měkké.
-
4
Posypeme zbytkem bazalky a podáváme.