Provensálské kuře

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 670 mg
  • Vláknina 1622.2 mg
  • Vitamín A 1622.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 10 kousků nakrájíme kuře a porce mírně osolíme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přilijeme víno, přidáme česnek, olivy, rajčata, polovinu bazalky, osolíme a opepříme.

  • 3

    Dusíme 20 minut pod pokličkou, dokud maso není měkké.

  • 4

    Posypeme zbytkem bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu