Rajčatová polévka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 l Voda pitná
  • 4 dl Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 163.8 mg
  • Draslík 376.4 mg
  • Vláknina 1522.3 mg
  • Vitamín A 1522.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, opepříme a povaříme.

  • 2

    Potom přilijeme rajčatovou šťávu a zašleháme smetanu. Nakonec přidáme na másle umíchaná vejce a nasekanou petrželku a vše necháme přejít varem.

Komentáře k receptu