Rajčatová polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 163.8 mg
- Draslík 376.4 mg
- Vláknina 1522.3 mg
- Vitamín A 1522.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, opepříme a povaříme.
-
2
Potom přilijeme rajčatovou šťávu a zašleháme smetanu. Nakonec přidáme na másle umíchaná vejce a nasekanou petrželku a vše necháme přejít varem.