Pikantní vepřové plátky s polentou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 16 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 46 mg
- Draslík 300.8 mg
- Vláknina 6489.3 mg
- Vitamín A 6489.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu promícháním rajčatového pesta, nasekanou bazalkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem.
-
2
Připravíme maso, ostrým nožem odřízneme bílou blánu na povrchu, vložíme maso do mísy a z obou stran zalijeme polovinou marinády. Zbývající marinádu dáme stranou. Zakryjeme mísu a 30 minut necháme marinovat.
-
3
Poté grilujeme. Elektrický či deskový gril rozpálíme a nad rošt položíme dortovou mřížku. Rozložíme na ni maso a 20 minut grilujeme z obou stran. Občas potřeme marinádou.
-
4
Nakrájíme polentu na plátky 10x7cm a potřeme olejem z obou stran a 5 minut grilujeme z obou stran na roštu potřeném olejem.