Ztracená vejce s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 255.5 mg
  • Draslík 103.1 mg
  • Vláknina 352 mg
  • Vitamín A 352 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou a okyselenou vodu uvedeme do varu a opatrně do ní vyklepneme vejce. Bílek vidličkou přehrneme přes žloutek. Vaříme zvolna 4 minuty.

  • 2

    Uvařená vejce vyjmeme z vody, dáme na talířek, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem a polijeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Podáváme s chlebem nebo s topinkou.

Komentáře k receptu