Ztracená vejce s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 11 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 255.5 mg
- Draslík 103.1 mg
- Vláknina 352 mg
- Vitamín A 352 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolenou a okyselenou vodu uvedeme do varu a opatrně do ní vyklepneme vejce. Bílek vidličkou přehrneme přes žloutek. Vaříme zvolna 4 minuty.
-
2
Uvařená vejce vyjmeme z vody, dáme na talířek, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem a polijeme rozpuštěným máslem.
-
3
Podáváme s chlebem nebo s topinkou.