Pečené jehněčí na středomořský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 64 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 2228.2 mg
- Vláknina 11651.2 mg
- Vitamín A 11651.2 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem.
-
3
Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.
-
4
Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme.
-
5
Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou.
-
6
Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby.
-
7
Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso.
-
8
Obrátíme maso a 25 minut pečeme.
-
9
Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové.
-
10
Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout.
-
11
10 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou.