Pečené jehněčí na středomořský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rajčata Cherry
  • 750 g Brambory
  • 3 ks Cuketa
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí kýta
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 2228.2 mg
  • Vláknina 11651.2 mg
  • Vitamín A 11651.2 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem.

  • 3

    Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.

  • 4

    Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme.

  • 5

    Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou.

  • 6

    Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby.

  • 7

    Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso.

  • 8

    Obrátíme maso a 25 minut pečeme.

  • 9

    Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové.

  • 10

    Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout.

  • 11

    10 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu