Jehněčí kýta na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 182 mg
- Draslík 795.5 mg
- Vláknina 2088.3 mg
- Vitamín A 2088.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu.
-
2
Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů.
-
3
Necháme 30 minut odpočinout.
-
4
Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra.
-
5
Po obou stranách vetřeme do kýty pesto.
-
6
Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru.
-
7
Převážeme provázkem.
-
8
Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem.
-
9
Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny.
-
10
Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou.
-
11
Odstraníme papír a maso nařežeme.
-
12
Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso.
-
13
Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou.