Paštika z vepřových jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 250 g Vepřové plíce
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Vepřová krkovička dušená
  • 1 kávová lžička Rum
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paštikové koření
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 64900 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 516.9 mg
  • Draslík 453.5 mg
  • Vláknina 566.7 mg
  • Vitamín A 566.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).

  • 2

    Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.

  • 3

    Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.

  • 4

    Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.

  • 5

    Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.

Komentáře k receptu