Paštika z vepřových jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 64900 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 516.9 mg
- Draslík 453.5 mg
- Vláknina 566.7 mg
- Vitamín A 566.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
-
2
Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
-
3
Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
-
4
Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
-
5
Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.