Rybí filé dušené v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 125.1 mg
  • Draslík 247.3 mg
  • Vláknina 2297.4 mg
  • Vitamín A 2297.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše osmažíme na rozehřátém másle.

  • 2

    Porce osušeného filé rychle opečeme na rozehřátém oleji, vložíme do připravené zeleniny, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme.

  • 3

    Asi po 10 minutách přidáme mletou papriku, přilijeme smetanu a necháme přejít var.

  • 4

    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu