Paštika z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 64856 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 403.1 mg
- Draslík 477.7 mg
- Vláknina 566.7 mg
- Vitamín A 566.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
-
2
Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
-
3
Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
-
4
Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
-
5
Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.