Svitek z konzervovaného vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Vepřové ve vlastní šťávě
  • 5 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 96936 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 237.7 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 21 mg
  • Vitamín A 21 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den staré žemle rozstrouháme, pokropíme mlékem a mléko necháme do žemlí vsáknout.

  • 2

    Z konzervovaného masa dáme stranou tuk (použijeme jej na pozdější vymazání pánve), maso umeleme, přidáme k navlhlým žemlím. Směs dle potřeby osolíme, okořeníme jemně nasekanou petrželovou natí a vmícháme vejce ušlehaná do pěny.

  • 3

    Omeletovou pánev potřeme tukem z konzervy a pečeme tenké, zhruba 1 cm vysoké svitky. Svitky pečeme po obou stranách.

  • 4

    Jako přílohy podáváme saláty.

Komentáře k receptu