Tagliatelle s paprikou a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 22 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 168.8 mg
- Vláknina 6862.3 mg
- Vitamín A 6862.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme cca 2min na polovině rozpáleného oleje. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a necháme podusit cca 10min. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Bazalku rozmixujeme se zbytkem oleje, špetkou soli a pepře.
-
3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přídáme do pánve k zelenině a za stálého míchání ještě 2min povaříme. Přidáme bazalkovou omáčku, odstavíme, promícháme a ihned podáváme.