Tagliatelle s paprikou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šalotka
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 80 ml Olej olivový
  • 10 ks Bazalka
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 168.8 mg
  • Vláknina 6862.3 mg
  • Vitamín A 6862.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme cca 2min na polovině rozpáleného oleje. Přidáme na malé kostičky nakrájené papriky a necháme podusit cca 10min. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Bazalku rozmixujeme se zbytkem oleje, špetkou soli a pepře.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přídáme do pánve k zelenině a za stálého míchání ještě 2min povaříme. Přidáme bazalkovou omáčku, odstavíme, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu