Kapří špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 40 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 141.8 mg
- Draslík 796.1 mg
- Vláknina 1972.8 mg
- Vitamín A 1972.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a střídavě s kousky kapra napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách doměkka a během grilování špíz potíráme rozehřátým máslem.