Ragú z kapra
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 50 g Slanina vepřová
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 0.5 ks Citrony
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 2 dl Víno červené
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1756 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 915.6 mg
- Vláknina 5694.5 mg
- Vitamín A 5694.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na slanině zpěníme cibuli, přilijeme vývar a přidáme sůl, hořčici, papriku, cukr a mouku. Ochutíme citronovou šťávou (nebo octem).
-
2
Kapra nakrájeného na kousky vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno a za občasného míchání vše povaříme. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku.