Kapr v rajčatové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 596.6 mg
- Vláknina 3362.3 mg
- Vitamín A 3362.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme krátce odležet.
-
2
Jednotlivé porce pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme máslo a podlijeme rajčatovou šťávou (zředěným rajčatovým protlakem). Vše krátce podusíme.
-
3
Podáváme s bramborovými hranolky nebo s vařenými bramborami.