Kapr se žampiony a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 693.5 mg
  • Vláknina 2726.3 mg
  • Vitamín A 2726.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pečeme na másle s jemně nakrájenou cibulí.

  • 2

    Po vysmahnutí přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme a zalijeme vínem. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a pepřem.

  • 3

    Při podávání poléváme porce kapra touto směsí.

  • 4

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu