Telecí na kmínu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 675 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 156.3 mg
- Draslík 1026 mg
- Vláknina 1518.8 mg
- Vitamín A 1518.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na části másla dorůžova.
-
2
Přidáme na menší kostky nakrájené maso, posypeme drceným kmínem.
-
3
Za stálého míchání lehce osmahneme, zaprášíme moukou a opět osmahneme.
-
4
Pak zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
5
Maso dusíme přiklopené za občasného promíchání.
-
6
Po změknutí jej vyjmeme, šťávu procedíme a maso opět do ní vložíme. Zjemníme malým kouskem másla.