Telecí řízky Kounické
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 655 mg
- Vláknina 881.5 mg
- Vitamín A 881.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme.
-
2
Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí.
-
3
Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru.
-
4
Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme.
-
5
Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou.