Telecí jazyk na sardeli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 301.3 mg
- Vláknina 1310 mg
- Vitamín A 1310 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky důkladně omyjeme.
-
2
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.
-
3
Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.
-
4
Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
-
5
Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.
-
6
Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.