Smažený telecí jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí jazyk
  • 80 g Strouhanka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 314.2 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky důkladně omyjeme a uvaříme pozvolna ve slané vodě.

  • 2

    Po uvaření je vyndáme a vložíme do studené vody, oloupeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Potom je podélně nakrájíme na porce, z obou stran posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.

  • 4

    Smažíme zprudka po obou stranách v rozpáleném sádle.

Komentáře k receptu