Smažený telecí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 33 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 148.1 mg
- Draslík 314.2 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky důkladně omyjeme a uvaříme pozvolna ve slané vodě.
-
2
Po uvaření je vyndáme a vložíme do studené vody, oloupeme a necháme vychladnout.
-
3
Potom je podélně nakrájíme na porce, z obou stran posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
-
4
Smažíme zprudka po obou stranách v rozpáleném sádle.